Attraktioner i Madrid


Mange attraktioner i Madrid

Som hovedstad i Spanien, er der mange fantastiske og historiske Madrid attraktioner, der tilbydes til turister. Fra det elegante kongelige slot og fine parker og haver spredt rundt i byen, til Madrids fantastiske udvalg af kunstmuseer, både klassisk og moderne. Der er virkelig noget til hver en smag – Madrid tager højde for alle typer rejsende.

Palacio Real

Palacio Real, eller Royal Palace, er den officielle residens for kongen af Spanien og er brugt til stat højtideligheder og regeringens officielle erhvervsliv. Det er en smuk ejendom, der daterer sig tilbage til det 10. århundrede, hvor det oprindeligt blev brugt som en maurisk fæstning. I dag er Palacio Real en af de mest populære attraktioner i Madrid med sine indkøbscentre, som hele tiden formere sig og luksuriøse indretning. Slottet, der ligger på Calle Bailén på den vestlige side af Madrid, er åben for offentligheden, hvor man kan få en rundtur. Adgang til se nogle af de 2000 værelser og statslige lejligheder koster € 8 eller 10 € for en rundvisning.

Parque del Retiro

Denne 140-hektar park var engang i sommeren en legeplads for medlemmer af det Spanske Kongehus, kaldt "tilflugtssteds parken". Ud over græsarealer og blide skove, er parken også hjemsted for en tidligere dansested og en hær museum, samt en stor dam, der er overset af det 19. århundrede drivhus. Der er en dejlig rosenhave i parken, samt talrige springvand og statuer spredt rundt på grunden, hvilket gør stedet til et dejligt sted for en eftermiddag tur eller picnic. Der er fri entré.

Reina Sofía National Museum and Art Center

Tilnavnet "MoMA af Madrid", er Reina Sofía den førende moderne kunst institution i Spanien, og en af de fremmeste moderne kunstmuseer i hele Europa. Den dejlige moderne bygning ligger lige i centrum af Madrid og huser værker af store spanske og internationale moderne kunstnere, herunder den berømte maleri "Guernica" af Picasso, blandt mange andre. Et besøg i Reina Sofía er værd en eftermiddag eller aften for alle interesserede i moderne kunst. Entré er € 6, eller fri adgang hver lørdag og søndag aften, med gratis guidede ture om mandagen og onsdagen klokken 17:00 og om lørdagen klokken 11 om formiddagen.

Plaza Mayor

Plaza Mayor er Madrids byens centrale plads og et af dens livligste kvarterer. Plaza Mayor er historisk centrum i Madrids liv, og har været vært for en række begivenheder, herunder de temmelig grusomme halshugninger under den spanske inkvisition. Mange restauranter og caféer tilbyder siddepladser i plaza, som giver de besøgende en mulighed for at nyde atmosfæren i den dejlige spanske sol.

Gran Vía

Gran Vía, som betyder en 'fantastisk gade’ på spansk, er Madrids hovedgade. Denne historiske gade er fyldt med firkantede bygninger og en gåtur her giver en fantastisk udforskning af tidlige 20. århundredes spanske arkitektur. Gran Vía er også en af Madrids førende shopping områder, med mange dyre stormagasiner og butikker langs den travle gade. Gran Vía har en rute, der forbinder Calle de Alcalá i øst med Plaza de España i vest. Der er ingen entré for at udforske denne travle gade, og det giver en dejlig eftermiddag med shopping eller bare tag et kig igennem de mange unikke butikker her.

Elverbrn legetj